Scena

"Tre sorelle" u "Zetskom domu"

Komad „Tre sorelle“ u novoj postavci biće večeras izveden na sceni Kraljevskog pozorišta „Zetski dom“ od 20 časova.
"Tre sorelle" u "Zetskom domu"
Portal AnalitikaIzvor

Ovu koprodukciju Fakulteta dramskih umjetnosti Cetinje i Centra za kulturu Tivat, režirao je Zoran Rakočević po dramskom tekstu Stevana Koprivice. Uloge tumače studenti FDU: Marija Đurić, Jelena Đukić, Marija Labudović, Omar Bajramspahić, Vule Marković i Pavle Popović.

Producentkinja je Jelena Odalović, dizajn svijetla uradio je Radomir Stamenković, a muziku izvode Nevila Klakor, Anda Buši i Anastasija Aleksić.

- Pitanje slobode, dogme, tradicije, religije, erotskih kodova, pobune, mediteranske mimikrije koja iza nježnih klapskih sazvučja krije užase „umidece“ koja čeka buru da je osuši i pokrene sve iznova... Demoni koje olako nazivamo sudbinom, a u stvari ih gajimo i predajemo im se kada emocija i eros u ime života nadjačaju racio i regule... Ima nečeg đavolskog ili bar malčice iracionalnog i u činjenici da su „Sorelle“ bile namijenjene igranju u Tivtu, pa se odustalo iz razloga koje sam zaboravio, pa su krenule da se rade u Kotoru, pa se odustalo iz razloga koje bih volio da sam zaboravio, pa su bile dugo vijeka predstava u Zvezdara teatru, pa premisa za teatarski ogled u Crnogorskom narodnom pozorištu. I evo sada, elipse ili zatvaranja kruga, „Sorelle“ se vraćaju u Tivat. Zapravo „Tre sorelle“ se vraćaju doma da provjere kako legende i demone i ljubavi sagledava najnovija generacija crnogorskih dramskih umjetnika. Ima li ljepšeg događaja za pisca i profesora škole iz koje dolazi reditelj i glumci - zapisao je autor teksta Stevan Koprivica.

K.J.

Portal Analitika