Scena

Upoznajte Argentinu kroz slike, čaj, tango i film

Izložbom slika i prezentacijom argentinskog čaja „Yerba mate“ u izložbenom holu od 20 časova, večeras će u KIC-U „Budo Tomović“ početi Neđelja argentinske kulture.
Upoznajte Argentinu kroz slike, čaj, tango i film
Portal AnalitikaIzvor

Otvaranju ovog programa koji organizuje Ambasada Republike Argentine u Beogradu, prisustvovaće i nerezidentni ambasador te zemlje Rikardo F. Fernandes.

Sat kasnije, orkestar „Tanguango“ u Velikoj sali pratiće na sceni plesne parove iz crnogorskih škola tanga: „Buena vista“, „Tango natural Montenegro“, „Tango i tačka“, „Migado“ i „Casa del tango“.

Program će sjutra početi u 19 časova, kada će u sali DODEST biti prikazan film „Wakolda“ iz 2013. godine rediteljke Lusije Puenso. Film govori o njemačkom doktoru koji upoznaje i prati argentinsku porodicu koja planira da otvori hostel. Harizmatični čovjek je njihov prvi gost koji ih šarmira otmenim manirama i novcem, sve dok ne otkriju da žive sa jednim od najvećih zločinaca svih vremena.

Za subotu od 19 časova najavljeno je prikazivanje ostvarenja „Kinez za ponijeti“ iz 2011 u režiji Sebastijana Borenstina. Ova je neobična priča o prijateljstvu i snalaženju u nepoznatoj zemlji između Roberta, koji drži računarsku radnju, i Kineza Juna, koji dolazi u Buenos Aires da traži svog ujaka.

Neđelju argentinske kulture zatvoriće film „Vrijeme hrabrosti“ iz 2005. reditelja Damijana Sifrona. Priča prati psihologa Marijana Silverstina koji je zbog izazivanja saobraćajne nesreće osuđen na društveno-korisni rad.

 

Portal Analitika