Scena

Slike Majde Mučić u Modernoj galeriji

Izložba akademske slikarke Majde Mučić biće večeras otvorena u maloj sali budvanske Moderne galerije u Starom gradu, u 19 časova.
Slike Majde Mučić u Modernoj galeriji
Portal AnalitikaIzvor

Ona će se likovnoj publici predstaviti sa 15 djela, rađenih tehnikom ulje na platnu.

- Pomoću boje „koja je titraj koliko i muzika, kadra da dosegne najopštije i najneodređenije što postoji u prirodi – njenu unutarnju snagu“, Majda gradi mostove i spaja obale, podiže kule i drevne akvadukte, ali i čitav jedan lični univerzum disperzivnog sažimanja, svođenja kroz umjetničko poimanje cikličkog civilizacijskog hoda – od egipatskih vladarki i boginja do renesansnih i romantičarskih prepoznatljivih ikona istorije umjetnosti – zapisala je istoričarka umjetnosti Anastazija Miranović o stvaralaštvu ove slikarke.

Majda Mučić rođena je 1979. godine u Podgorici. Završila je Srednju likovnu školu „Petar Lubarda“, te slikarstvo u klasi Smaila Karaila na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju. Članica je ULUCG-a od 2004. godine. Do sada je imala 41 samostalnu izložbu, a njeni radovi bili su predstavljeni i na brojnim kolektivnim postavkama. Živi i radi u Podgorici.

K.J.

Portal Analitika