Scena

"Koštana" prvi put u KIC-u

Koprodukcija Centra za kulturu Tivat, te Studentskog kulturnog centra i Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, „Koštana“ biće večeras igrana u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“, sa početkom u 20 sati.
"Koštana" prvi put u KIC-u
Portal AnalitikaIzvor

Komad po motivima istoimenog djela Borislava Stankovića režirao je Kokan Mladenović.

Glavnu ulogu tumači Emina Elor, dok su ostale povjerene Emiru Hadžihafizbegoviću, Emiru Ćatoviću, Milanu Kovačeviću, Nebojši Dugaliću, Radoju Čupiću, Aleksandri Pleskonjić Ilić, Gordani Đurđević Dimić, Danici Grubački, Nini Rukavina, Andreji Kulešević i Jeleni Marković. Muziku je komponovao Marko Grubić, koji sa članovima svog sastava „Vrooom“ Andrijanom Belošević i Džamalom Al Kisvanijem uživo izvode numere čije je tekstove napisao Kokan Mladenović.

Podsjećamo, samu pripremu komada pratila je velika pažnja javnosti, prvo tokom traženja pozorišta koji će prihvatiti produkciju komada u kome je naslovnu ulogu trebalo da igra Božo Vrećo, a zatim zbog njegovog iznenadnog napuštanja projekta iz, kako je naveo, zdravstvenih razloga.

- „Koštana“ je velika posveta talentu i slobodi. Lik Koštane nadrasta sredinu u kojoj živi, ruši ustaljena pravila i obrasce ponašanja, uskovitlava „mrtvo more“ jedne bezidejne i zatvorene sredine i na kraju biva protjerana. Palanka se uvijek nemilosrdno obračunava sa onim što je ugrožava... Svijet oko nje se raspada i ona će pjevati na sav glas o onome što je guši i sputava. Kao i u životu, na kraju komada će apsolutno biti pobjeđeno od realnog, sloboda od nužnosti – navodi se u najavi ovog komada.

Koreografkinja je Andreja Kulešević, scenografkinja Marija Kalabić, kostimografkinja Tatjana Radišić, a scenski govor radio je dr Dejan Sredojević.

K.J.

Portal Analitika