Scena

"Antiki fagot" u galeriji Ljetnjikovca "Buća"

Knjiga „Antiki fagot“ novinara i publiciste Maša Miška Čekića biće večeras promovisana u galeriji Ljetnjikovca „Buća“ u 20 časova.
"Antiki fagot" u galeriji Ljetnjikovca "Buća"
Portal AnalitikaIzvor

Tom prilikom govoriće Blaženka Vučurović, Sonja Štilet, Dragan Popadić i Neven Staničić.

- „Antiki fagot“ je mogao napisat samo navinar. Iskusan, obrazovan, načitan, uvezan tradicijom, lokalista globalnih pogleda, kulinarski ekspert i majstor dobre riječi. Mašo Čekić. Ljudi pričaju priče od davnina. Civilizaciju nije pokrenuo samo točak, nego i priče koje nas čine onim što mi u stvari jesmo – građa od koje se prave snovi – zapisao je Dragan Popadić o ovoj knjizi.

Mašo Čekić rođen je u Risnu 1948. godine. Gimnaziju i studije politikologije završio je u Sarajevu, a specijalizirao je religije i međureligijske odnose. Radio je kao profesor, politički radnik i novinar. Objavio je više radova iz istorije, demografije, folklora i muzike, te zbirku recepata „Seranada od žućenice“. U saradnji sa Blaženkom Vučurović objavio je „Knjigu o žućenici“, a sa Jasminkom Grgurević „Krajodraze“ - antologiju tekstova o bokeljskom pejzažu. Poznati je gastro-nomad i urednik emisije „Mali od kužine“ Radio Tivta i idejni tvorac Žućenica festa.

K.J.

 

Portal Analitika