Scena

"Crnogorski pejzaž" Dalibora Ševaljevića u Muzeju Perasta

Izložba fotografija Dalibora Ševaljevića biće otvorena u srijedu u Muzeju grada Perasta u 19 časova.
"Crnogorski pejzaž" Dalibora Ševaljevića u Muzeju Perasta
Portal AnalitikaIzvor

Postavku „Crnogorski pejzaž“ otvoriće Dušica Vugdelić.

Radovi koji će biti izloženi nastali su između 2011. i 2016. godine.

- Motiv je bila sveprisutna ljepota crnogorske prirode, želja za povezivanjem i interakcijom sa prirodnim okruženjem. Ševaljević na ovaj način želi da ukaže na ljepotu koja nas okružuje, uz poruku da smo svi odgovorni za to koliko dugo ćemo u njoj uživati - navodi se u najavi ovog događaja.

Tivćanin Dalibor Ševaljević rođen je 1982. u Kotoru. U martu 2006. pohađao mentorski kurs

fotografije kod mr Lazara Pejovića i fotografa Duška Miljanića, koji je organizovao Foto kino i video klub Podgorica. Iste godine jedan njegov rad našao se u selekciji Prvog međunarodnog salona  fotografije u Podgorici, održanog tokom juna i jula. Uslijedila je izložba crnogorskog pejzaža na Ivanovim Koritima, gdje je radove izlagao sa poznatim crnogorskim fotografima.

Prvi put se samostalno predstavio u rodnom Tivtu 2007. godine. Izložba je bila tematskog karaktera i činilo je 16 djela iz kolekcije modnih fotografija nastalih tokom 2006. i 2007. godine. Nakon toga je izlagao grupno na brojnim izložbama u Crnoj Gori i van zemlje.

Bio je inicijator i organizator izložbe „Dokumentarna fotografije Crne Gore“, prva ovog tipa u našoj zemlji, priređenoj 2015. godine u okviru Underhill Fest-a u Podgorici. Tom prilikom predstavilo se više od 20 crnogorskih fotografa, a Ševaljević je izložio djela iz

kolekcije „Benigni virus“.

Ove godine imao je drugu samostalnu postavku, i to u Porto Montenegru gdje je izložio radove iz ciklusa „Montenegrin Landscapes“.

Portal Analitika