Scena

"Snježana i sedam patuljaka" za početak novembra u Gradskom pozorištu

Novembar u Gradskom pozorištu počinje predstavom „Snježana i sedam patuljaka” sa Dramske scene za djecu koja će sjutra biti igrana u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“ od 12 časova.
"Snježana i sedam patuljaka" za početak novembra u Gradskom pozorištu
Portal AnalitikaIzvor

Komad za djecu stariju od pet godina, napisao je Aleksandar Popović, a predstavu je režirao Veljko Mićunović.

Uloge tumače Jelena Simić, Nada Vukčević, Branimir Popović, Emir Ćatović, Ivona Čović Jaćimović, Sanja Popović, Dejan Đonović, Pavle Ilić, Branko Ilić, Goran Slavić, Pavle Popović, Božidar Zuber, Slaviša Grubiša i Vule Marković.

Autorski tim čine i Igor Bojović koji je adaptirao tekst, zatim scenografkinja Vesna Popović, kostimografkinja Marija Marković, kompozitor Aleksandar Popaj Radunović i koreografkinja Slavka Nelević.

Već sljedećeg dana, u istom terminu na sceni DODEST podgoričkog KIC-a biće igran „Dobri Zloćko“ u režiji Petra Pejakovića.

- Publici svih uzrasta, posebno najmlađoj, Gradsko pozorište će i u novembru ponuditi najatraktivnije naslove sa sve tri scene - Dramske, Lutkarske i Večernje. Novim sloganom „Uz Gradsko kroz novembar“ želimo da skrenemo pažnju koliko nam znači što, u periodu tokom kojeg odbrojavamo vrijeme koje nas dijeli do ulaska u novu zgradu, možemo računati na našu vjernu publiku. Jer, mi smo tu zbog vas, a vi – budite uz Gradsko pozorište – poručili su iz jedinog teatra za najmlađe.

Tako će do kraja mjeseca pred najmlađom podgoričkom publikom u salama KIC-a biti igrani: „Ah, šta sve mora jadno dijete“ (12. novembar), „Mačor u čizmama“ (13. novembar), „Kod Nojeve barke u osam“ (19. novembar), „Palčica“ (20. novembar), „Kinez“ (26. novembar, u okviru UNICEF-ove kampanje „Prilike 2016“) i „Čarobnjak iz Oza“ (27.novembar).

- Tokom novembra u Podgorici će biti igrani i komadi sa Večernje scene: „Lažljivci“ (9. novembar), hit predstava „Filomena Marturano“ (11. novembar), „Slasti slave“ (15. novembar) i „Porodične priče“ (19. novembar). Gradsko pozorište obilježiće 19. novembra Evropsku noć teatra igranjem komada „Kod Nojeve barke u osam“ u DODEST-u u podne, i „Porodične priče“ na istoj sceni od 20 časova – navode iz ovog teatra.

Kako najavljuju, predstave Gradskog pozorišta biće izvedene i van glavnog grada. U Pljevljima će 7. novembra biti igran novi komad za djecu „Kod Nojeve barke u osam“ u režiji Roberta Valtla, dok će 29. novembra biti izvedena predstava sa Večernje scene „Pogled s mosta“ reditelja Milana Karadžića. Pred publikom u Herceg Novom, ansambl Gradskog pozorišta 17. novembra će u dva termina – 11i 30 časova i 14 časova u dvorani „Park“ - izvesti višestruko nagrađivanu lutkarsku predstavu „Bajka o ribaru i ribici“ u režiji Evgenija Ibragimova.

- Gradsko pozorište i u novembru očekuje festivalski pohod. Ovoga puta sa predstavom „Mačor u čizmama“, koja će 23. novembra biti igrana u okviru takmičarskog segmenta 13. Dječjeg pozorišnog festivala „Pozorište Zvezdarište“ u Beogradu – rečeno nam je iz ovog teatra.

K.J.

Portal Analitika