Scena

Projekcija Marinovićeve "Igle ispod praga" u Holivudu

Crnogorski kandidat za Oskara za najbolji strani film, „Igla ispod praga“, biće danas prikazan u Wilshire Screening Room na Beverli Hilsu u Los Anđelesu, od 20.30 sati po lokalnom vremenu.
Projekcija Marinovićeve "Igle ispod praga" u Holivudu
Portal AnalitikaIzvor

Debitantski dugometražni igrani film scenariste i reditelja Ivana Marinovića organizuje Ministarstvo kulture posredstvom panevropske mreže European Film Promotion (EFP), a u okviru Američkog filmskog marketa.

Projekciji filma koja je namijenjena članovima Američke akademije, novinarima, kao i predstavnicima filmske industrije u Holivudu, prisustvovaće i autor.

Podsjećamo, „Igla ispod praga“ predstavlja priču o seoskom svešteniku koji, nakon što se suprotstavi velikoj prodaji zemljišta, ulazi u sukob sa stanovnicima svoje parohije. Uloge tumače renomirana regionalna glumačka imena poput Nikole Ristanovskog, Leona Lučeva, Bogdana Diklića, Ljuba Bandovića, Jelisavete Seke Sablić, ali i crnogorski glumci Goran Slavić, Filip Klicov, Dragana Dabović, Dejan Đonović, Mirko Vlahović, Tihana Ćulafić, Kristina Stevović.

Svjetska premijera filma bila je na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu, a uslijedile su projekcije u Herceg Novom i na Podgorica Film Festivalu. Prema ranijim najavama, Marinovićevo ostvarenje naći će se u bioskopskim salama Crne Gore i regiona od sredine ovog mjeseca.

Portal Analitika