Scena

"Generalna proba Nušića" u Nikšiću

Komedija „Generalna proba Nušića“ biće večeras igrana Nikšićkom pozorištu od 20 časova, u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću.
"Generalna proba Nušića" u Nikšiću
Portal AnalitikaIzvor

Koprodukciju Agencije „Tri za groš“, Dramskog studija „Teatrić“ i Kulturnog centra „Čukarica“, režirao je Miljan Prljeta, koji i tumači jednu od uloga. Na sceni su još Sandra Spasovski i Bojana Tušup. Organizator događaja je JU Nikšićko pozorište.

- Troje glumaca u „Generalnoj probi Nušića“ tumače dva i po umjetnika koji se hrabro hvataju u koštac sa Nušićevim djelima i likovima. Priča prati reditelja, prezaduženog, neurotičnog kockara koji dobija nezahvalnu ponudu. Nagomilani kockarski dugovi će mu biti otpisani ukoliko napravi predstavu od nekoliko Nušićevih djela, u kojoj će glavnu ulogu igrati mlađahna glumica, kćerka kontraverznog biznismena i vlasnika lanca kladionica, kome je reditelj dužan. Posao je prihvatio, jer nema izbora. U ovoj predstavi, publika ima priliku da vidi djelove najpoznatijih scena iz Nušićevih komada, pa je ona i svojevrsni omaž tom poznatom komediografu. Namijenjena je svima koji vole teatar, dobar i kvalitetan smijeh i prije svega djela Branislava Nušića - naglašavaju producenti ove predstave.

K.J.

Portal Analitika