Scena

Dva pozorišna događaja u nacionalnom teatru

„Urnebesna tragedija“ i „Creeps“ predstave su koje će večeras biti igrane na scenama Crnogorskog narodnog pozorišta.
Dva pozorišna događaja u nacionalnom teatru
Portal AnalitikaIzvor

Drama Dušana Kovačevića, u režiji Veljka Mićunovića, biće izvedena na Velikoj sceni od 20 sati. „Urnebesnu tragediju“ dramaturški je obradio Slobodan Obradović, scenograf i kostimograf je Miodrag Tabački, izbor muzike potpisuje Mićunović, asistentkinja kostimografa je Lina Leković, a izvršna producentkinja je Nela Otašević.

Uloge tumače Ana Vujošević, Mladen Nelević, Vule Marković, Nada Vukčević, Branimir Popović, Branka Stanić, Meto Jovanovski, Mišo Obradović i Momo Pićurić.

- Više od četrdeset godina sam u pozorištu i mogu slobodno reći da je ovo jedna od boljih predstava koje sam ikada pogledao. Ne zato što je rađena po mom tekstu, nego uopšte, u odnosu na sve druge. Pod velikim sam utiskom zato što je ovo jedna neobično dobra predstava. Nisam puno putovao i nisam gledao mnogo mojih predstava, zato što sam stalno imao nekih obaveza. Ali, imao sam sreću da sam večeras u Podgorici i da sam gledao ovu predstavu - kazao je Kovačević nakon premijere drame u CNP-u.

U okviru Scene Akademija, studenti Fakluteta dramskih umjetnosti sa Cetinja na Sceni Studio od 20 i 30 sati igraće komad „Creeps“ rađen po tekstu Luca Hubnera. U predstavi igraju: Jelena Đukić, Marija Labudović, Marija Đurić i Pavle Popović. Cijena ulaznice za programe u okviru Scene Akademija je jedan euro.

K.J.

Portal Analitika