Scena

Japanski filmovi i stripovi u Podgorici i Nikšiću

Ambasada Japana u Beogradu organizuje dvodnevnu promociju kulture i umjetnosti te daleke zemlje u Podgorici i Nikšiću.
Japanski filmovi i stripovi u Podgorici i Nikšiću
Portal AnalitikaIzvor

Manifestacija će danas početi predavanjem „Japanske mange“ koje će članovi Udruženja „Sakurabana“ iz Beograda održati od 16 časova u sali DODEST podgoričkog KIC-a „Budo Tomović“, gdje sat kasnije održati i radionicu manga stripa. Za 18 časova najavljena je projekcija filma „Mačka samuraj“, a od 20 i 30 još jednog japanskog ostvarenja - „Okrugli sto“. Sjutra će u istom prostoru od 18 i 30 časova publika biti u prilici da pogleda film „Specijalne jedinice: Crveni i bijeli dosije“.

- U filmu „Mačka samuraj“ iz 2014. godine samuraj Kijutaro Madarame nalazi se između dvije zaraćene bande u epskoj borbi između ljubitelja mačaka i ljubitelja pasa, nerado prihvata ponudu bande frakcije pasa da ubije ljubimicu lidera suprotne bande - jednu neodoljivu, divnu bijelu mačku koja zastrašujućem samuraju osvaja srce. „Okrugli sto“ takođe iz 2014. godine govori o osmogodišnjoj djevojčici Koko koja sa osmočlanom porodicom živi u malom stanu u Osaki. Kao najmlađe dijete, Koko svi vole ali nakon saznanja da je njena majka ponovo trudna, Koko je sve samo ne zadovoljna ovim vijestima. U filmu „Specijalne jedinice - Crveni i bijeli dosije“ tim vrhunskih specijalnih jedinica, sastavljen od iskusnih, ali i ekscentričnih članova, uspijeva u rješavanju najtežih slučajeva. Međutim, kada se za bjekstvo zatvorenika biva osumnjičen jedan od vođa tima, kredibilitet policije počinje da opada – navodi se u najavi ovih ostvarenja.

Program u Nikšiću biće priređen u Gradskoj kući Muzeja i galerija Nikšića, gdje će sjutra u podne biti prikazan anima film „Priča o hrabrosti“.

- Vataru je desetogodišnji dječak kojeg otac ostavlja sa majkom zbog ljubavnice. Njegovoj majci pozli i završava u bolnici, a on nalazi put ka mističnom svijetu zvanom Vizija, gdje ima zadatak da prikupi svoju hrabrost. „Priča o hrabrosti“ je film o odrastanju i o tome kako djeca vide i bore se sa problemima – siže je ovog filma.

K.J.

Portal Analitika