Scena

Koncert Milice Dobaj u nekadašnjoj fabrici "Titex"

Mlada operska pjevačica Milica Dobaj prirediće sjutra solistički koncert u prostoru PLC Morača – nekadašnjem pogonu fabrike „Titex“od 20 časova.
Koncert Milice Dobaj u nekadašnjoj fabrici "Titex"
Portal AnalitikaIzvor

- Ovo je malo neobično mjesto za održavanje ovakvog događa, ali vjerujem da će publici biti interesantno ono što sam pripremila sa svojim kolegama. Na programu su, pored ostalih, djela: Antona Arenskog, Umberta Bombardelija, Đovanija Batiste Pergolezija, Pjetra Maskanjija, Franca Lehara i Salvatora Kardila. Izvodiću solo pjesme i arije, u pratnji moje klavirske saradnice Nataše Popović i kamernog orkestra koji čine veoma talentovani muzičari i veliki profesionalci – kazala je Dobaj za Portal Analitika.

Široj javnosti u Crnoj Gori prvi put se predstavila u junu 2014. godine, kada je imala solistički koncert u Dvorcu Petrovića na Kruševcu, u okviru programa Centra savremene umjetnosti Crne Gore. Zato smo je pitali što je uticalo na nju da za ovaj nastup odabere baš bivši pogon fabrike „Titex“.

- Želja za nečim novim, nepoznatim... I izazov da se ambijent, koji je nekada bio od velikog značaja za Podgoricu, opet oživi kroz umjetnost – istakla je naša sagovornica.

Rođena 1989. godine u Baru, Dobaj je srednje muzičko obrazovanje sticala u Muzičkoj školi „Vida Matjan“ u Kotoru i Muzičkoj školi „Vasa Pavić“ u Podgorici i uporedo osvajala nagrade na takmičenjima mladih solo pjevača. Godine 2008. upisala je Muzičku akademiju u Splitu u klasi prof. Neli Manuilenko. Od 2011. do 2013. godine bila je saradnica Opernog ansambla Hrvatskog narodnog pozorišta u Splitu, sa kojim je radila na operama: Ponkjelija, Verdija, Supea, Vagnera, Maskanjija, Hacea, Štrausa i Tijardovića. Usavršavala se u Rusiji i Hrvatskoj, a na brojnim konceratima po Crnoj Gori i Hrvatskoj, nastupala je sa dirigentima Nadom Matošević, Lorisom Voltolinijem, Tonćijem Bilićem, Nikšom Barezom, Ivom Lipanovićem. Blaženkom Juračićem i Domenikom Briškim.

K.J.

Portal Analitika