Scena

"Vox 2 Feel" u Modernoj galeriji

Dua „Vox2Feel“ kojeg čine sopran Bojana Pejanović Kukić i gitarista Nedeljko Pejović nastupiće večeras u Modernoj galeriji Muzeja i galerija Podgorice od 20 časova.
"Vox 2 Feel" u Modernoj galeriji
Portal AnalitikaIzvor

Publici će se ovog puta predstaviti djelima poznatih kompozitora među kojima su Jozef Hendl, Antonio Vivaldi, Johan Sebastijan Bah, Manuel de Falja i Džordž Geršvin.

Bojana Pejanović Kukić završila je nižu muzičku školu u Baru, a srednju u Kotoru, u klasi prof. Mirele Šćasni. Diplomirala je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Radmile Smiljanić. Dobitnica je prvih nagrada na brojnim takmičenjima u zemlji i inostranstvu. Održala je niz solističkih i kamernih koncerata u Crnoj Gori, Srbiji, Austriji i Sloveniji. Do sada je tumačila uloge u Pergolezijevoj „Sestri Anđelika“, Mocartovoj „Figarovoj ženidbi“ i Glukovom „Orfeju“ operi. Angažovana je kao profesorica solo-pjevanja u školama u Baru i Budvi.

Nedeljko Pejović završio je nižu školu u Podgorici u klasi Miodraga Ćupića. Srednju školu je pohađao u Podgorici i Beogradu, kod prof. Srđana Tošića i prof. Srđana Bulatovića, a diplomirao je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi Srđana Tošića. Bio je član ansambla za ranu muziku Royal Consort. Pored velikog broja solo, kamernih i koncerata sa orkestrom, drugo područje njegovog rada je kompozicija i transkripcija. Objavio je i više udžbenika, član je Udruženja kompozitora Crne Gore. Angažovan je kao profesor gitare u Umjetničkoj školi za muziku i balet „Vasa Pavić“ u Podgorici.

K.J.

Portal Analitika