Scena

Muzička priča o Florens Foster Dženkins na sceni DODEST

Muzička komedija „Slasti slave“ Gradskog pozorišta, biće večeras igrana u sali DODEST podgoričkog KIC-a „Budo Tomović“ od 19 časova.
Muzička priča o Florens Foster Dženkins na sceni DODEST
Portal AnalitikaIzvor

Komad je za Večernju scenu podgoričkog teatra režirao Stefan Sablić po tekstu engleskog pisca Pitera Kiltera. Glavnu ulogu tumači Dubravka Drakić, a na sceni su još Mladen Nelević, Katarina Krek, Ivana Mrvaljević i Smiljana Martinović. Kostime je osmislio Aleksandar Nošpal, scenografiju Smiljka Šeparović, a koreografiju Slavka Nelević. Sablić je takođe izbrao muziku, a saradnica mu je bila Mirjana Živković Kurdadze. Kilterov tekst prevela je Teodora Marković.

„Slasti slave“ zasnovana je na istinitoj priči o Florens Foster Dženkins, „najgoroj pjevačici na svijetu“, koja je slavu i publiku stekla zahvaljujući – novcu.

- Na našem repertoaru sada je priča koja je danas potpuno zaboravljena - u jednom retro stilu - i koja će jako prijati publici. Ovo je priča o ostvarenju naizgled nemogućeg sna, koja je, s druge strane, i priča o onome sa čime se danas srećemo - korupcija i mito - kazala je Mrvaljević o motivima koji se provlače kroz ovu predstavu.

Komad od skora ima i svoju filmsku verziju, u kojoj glavne uloge tumače Meril Strip i Hju Grant.

K.J.

Foto: Gradsko pozorište/B.Rakočević

Portal Analitika