Scena

Duo Bulatović - Nikčević nastupa u Karnegi Holu

Duo gitarista Srđana Bulatovića i Darka Nikčevića nastupiće 18. oktobra u prestižnom Karnegi Holu u Njujorku, a taj koncert danas je zvanično predstavljen u Ministarstvu kulture.
Duo Bulatović - Nikčević nastupa u Karnegi Holu
Portal AnalitikaIzvor

Ministar kulture Pavle Goranović kazao je tom prilikom da će izvođenje cjelovečernjeg koncerta u globalno najprestižnijem koncertnom prostoru „ući u antologiju muzičkog života Crne Gore“.

- Značaj događaja koji nam predstoji ne mjeri se samo po tome što je našim afirmisanim umjetnicima ukazana čast da nastupe na visokokotiranom koncertnom podijumu, već i po tome što će izvoditi autorsku muziku utemjeljenu na obradi crnogorskog folklora. Značajnu dimenziju koncertu, čiji je radni naslov The Best of Montenegro, daje i činjenica da će se realizovati u godini jubileja – Deceniji obnove nezavisnosti i hiljadugodišnjici državnosti Crne Gore - rekao je ministar Goranović.

Ministar je dodao i da je afirmacija crnogorskih umjetnika na međunarodnom planu, te komunikacija sa drugim kulturama kroz univerzalni jezik umjetnosti jedan od prioriteta Ministarstva kulture.

Na pres konferenciji su govorili i muzičari Srđan Bulatović i Darko Nikčević, kao i savjetnica za muzičku djelatnost u Ministarstvu kulture, Dobrila Popović.

Srđan Bulatović izrazio je zadovoljstvo i čast što će nastupiti u Kargnegi Holu, dodavši da je to važan rezultat dvadesetpetogodišnjeg rada, koliko se bavi muzikom.

- Velika je čast proći muzičku selekciju Karnegi Hola, ne samo kao izvođači, nego i kao kompozitori. To je dakle dvostruka odgovornost – kako će se publici dopasti naša djela i kako ćemo ih izvesti - kazao je Bulatović, dodavši da su podaci o duu već više od pola godine na sajtu te kuće, što predstavlja promociju na globalnom nivou.

Darko Nikčević kazao je da onim što rade žele na najbolji način predstaviti kako sebe, tako i svoju zemlju.

- Većina kompozicija koje smo snimili i koje su na disku „The Best of Montenegro“ biće izvedene u Karnegi Holu, a među njima su „Još ne sviće“, „Poljem se vija“, „Ruža“, „Vita jela“ i druge koje proizilaze iz tradicionalne muzike Crne Gore, a koje su ujedno i naša inspiracija - naveo je Nikčević.

Koncert dua Bulatović - Nikčević u Karnegi holu u Njujorku zakazan je za utorak u 20 sati, a organizvala ga je agencija Leitmotiv Arts iz Njujorka, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, i uz podršku Generalnog konzulata Crne Gore u Njujorku.

Portal Analitika