Scena

Počinje druga sezona galerije na otvorenom u Budvi

Izložbom radova Savke Marenić na Trgu Vuka Karadžića u budvanskom Starom gradu od 20 časova, večeras počinje Nova sezona u Open Air Art Galeriji u Budvi.
Počinje druga sezona galerije na otvorenom u Budvi
Portal AnalitikaIzvor

Postavkom pod nazivom „Rebirth“, mlada budvanska umjetnica predstaviće fotografije i video rad koji se bave ispitivanjem prostora oko nas.

Iz Open Air Art galerije podsjećaju da je riječ o kulturnom projektu koji je u Budvi počeo prije godinu, na inicijativu grupe predvođenje ruskom umjetnicom Svjetlanom Šer i slikarkom Jelenom Papović.

- Nova sezona donosi pet novih, mladih umjetnika, koji će se publici u Starom gradu predstaviti svakog drugog petka u septembru i oktobru. Budvanska publika će ove sezone imati priliku da vidi radove Savke Marenić, Milice Mijajlović, Mateja Krilova, Anastasije Georgijevskaje i Miloša Đikanovića - navodi se u najavi ovog događaja.

Savka Marenić je arhitektica i dizajnerka iz Budve, koja je diplomirala arhitekturu na Univerzitetu Crne Gore, a magistrirala u Češkoj. Njena izložba „Rebirth“ bavi se mogućnostima regeneracije u okviru prostora posmatranog iz ugla arhitekture. Ona ispituje ponovno rađanje prostora i njegovu novu upotrebu i namjenu, kroz fotografije i video rad.

K.J.

Portal Analitika