Scena

Snežana Crnoglavac izlaže u Petrovcu

Druga samostalna izložba Snežane Crnoglavac biće sjutra otvorena u Galeriji „Marko K. Gregović“ Spomen doma „Crvena komuna“ u Petrovcu u 20 časova.
Snežana Crnoglavac izlaže u Petrovcu
Portal AnalitikaIzvor

Postavku „Neki drugi horizonti“ čini 40 radova srednjeg formata, nastalih u kombinovanoj tehnici na pocinkovanom limu.

- Savremena umjetnička produkcija dopušta rad na najrazličitijim medijima, a sve u cilju postizanja najefektnijeg izraza. Tehnički gledano, slike Snežane Crnoglavac su izvedene u kombinovanoj tehnici na pocinkovanom limu, u panoramskom formatu. Sve tri tehničke karakteristike zajedno postižu efekat za kojim autorka traga. Kombinovana tehnika slikanja koja podrazumijeva i intervencije grebanjem, dodavanjem slojeva radi postizanja reljefnosti, a kombinovana sa podlogom u reflektujućem pocinkovanom limu, čini kompoziciju horizontalne smirenosti dramatičnom. Horizont je, kompoziciono gledano, u osnovi najčešće smirena forma, čiju melanholičnost Snežana remeti postavljanjem vertikala, a najčešće rastinjem, banderama i drugim industrijskim elementima - zapisao je istoričar umjetnosti Igor Vokoun u katalogu za ovu izložbu.

Snežana Crnoglavac rođena je 1990. godine u Kraljevu. Diplomirala je i zavrišila master studije u klasi prof. Miroljuba Stamenkovića na Fakultetu primjenjenih umjetnosti u Beogradu. Osim jedne samostalne izložbe, do sada se predstavila i na 50 grupnih postavki. Članica je ULUPUDS-a, osnivačica i predsjednica Udruženja mladih stvaralaca IJSU iz Vrnjačke Banje. Pored vajrastva i slikarstva, bavi se i primjenjenom umjetnošću. Radi i stvara u Beogradu.

Izložba će biti dostupna javnosti do 15. septembra.

K.J.

Portal Analitika