Scena

"Kompozicija formi i oblika" Seide Belegović u Budvi

Izložba radova slikarke Seide Belegović biće sjutra otvorena u Crkvi Santa Marija u budvanskom Starom gradu, u 20 časova.
"Kompozicija formi i oblika" Seide Belegović u Budvi
Portal AnalitikaIzvor

Postavku, koju će likovna publika moći da pogleda do 11. septembra, otvoriće istoričarka umjetnosti mr Lucija Đurašković. Djela pripadaju ciklusu Kompozicija formi i oblika.

Seida Belegović rođena je u Podgorici. Završila je grafički odsjek na Akademiji likovnih umjetnosti u Prištini, u klasi prof. Fatmira Kripe. Postdiplomske studije upisala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu 1990. godine, ali je zbog ratnih previranja magistarsku disertaciju odbranila 1998. godine kod akademika Dževada Hoze. Članica je Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore od 1982. godine, Udruženja likovnih pedagoga Crne Gore od 1980. godine i rukovoditeljka podmlatka „Slikarskog uranka“ Podgorice od 1993. godine. Bavi se likovno-pedagoškim radom i publicistikom, te je članica Saveza novinara Crne Gore. Studijski je boravila u Italiji, Grčkoj i Rumuniji, te u Parizu kao stipendista Fonda „Moša Pijade“. Izlagala je na više od 200 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu, i imala brojne samostalne postavke. Dobitnica je brojnih nagrada za likovnu umjetnost i likovno-pedagoški rad.

K.J.

Portal Analitika