Scena

Tihomir Stanić otvara 1. Filmsku kamp koloniju u Martinićima

Prva Međunarodna filmska kamp kolonija počeće večeras u Martinićima u 20 i 30 časova, u organizaciji Centra za multimedijalnu produkciju - CEZAM iz Podgorice.
Tihomir Stanić otvara 1. Filmsku kamp koloniju u Martinićima
Portal AnalitikaIzvor

Manifestaciju će zvanično otvoriti poznati glumac i producent Tihomir Stanić, a zatim će biti prikazan film „Dok su oni letjeli na mjesec“ autora Boriše Simovića.

Kako nam je rečeno iz organizacije festivala, kolonija će trajati do 21. avgusta, a pohađaće je studenti iz Crne Gore i regiona. To su diplomirana producentkinja sa Univerziteta Mediteran i menadžerka umjetničke produkcije sa Akademije lepih umetnosti u Beogradu Ana Halaš, apsloventkinja filmske i TV režije na FDU u Beogradu Ana Trebše, studentkinja istog fakulteta i odsjeka Anica Ražnatović, studentkinja produkcije na FDU na Cetinju i Fakultet za kulturu i turizam na Univerzitetu Donja Gorica Jelena Šoškić, magistrantkinja Filozofskog fakulteta u Beogradu Milica Špadijer, zatim Milan Misković iz Vranja, studenti dramaturgije na FDU na Cetinju Milo Bešović i Nikola Tomić.

- Zamišljena je kao filmska radionica u kojoj će polaznici zajednički snimati film na temu ekologije. Biće upriličena predavanja iz estetike i teorije filma, organizovane projekcije filmova najznačajnijih crnogorskih sineasta, te duženja i rekreativni pohodi rijekom Zetom – dodaje se u najavi.

Portal Analitika