Scena

Duo Pavličić - Pejović u Gradskoj kući

Duo pijaniste Novaka Pavličića i violiniste Igora Pejovića prirediće sjutra koncert u Gradskoj kući u Nikšiću od 20 časova.
Duo Pavličić - Pejović u Gradskoj kući
Portal AnalitikaIzvor

Na programu su Nokturno br. 18, op 62 br. 2 Frederika Šopena, Preludijum u c molu op. 23 br. 7 Sergeja Rahmanjinova, Tokata u E molu Arama Hačaturijana, Sonata za violinu u A duru Sezara Franka i Karmen fantazija Franca Vaksmena.

Novak Pavličić rođen je 1987. u Benkovcu, a diplomirao je na Muzičkoj akademiji na Cetinju u klasi prof. Vladimira Bočkarjova. Tokom studija pohađao je seminare evropskih pijanista i profesora kao sto su: Vladimir Ovčinjikov, Polina Osetiniskaja, Natalija Trul, Vladimir Vijardo, Dimitrij Baškirov, Emanuel Krasovskij i Klaudio Martinez Menez. Učestvovao je na mnogim internacionalnim takmičenjima u Srbiji, Crnoj Gori i Italiji, nastupao u Crnoj Gori, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Italiji, Francuskoj, Španiji, Švedskoj, Austriji, Mađarskoj i u SAD. Master studije završio je u Barseloni.

Violinista Igor Pejović rođen je u Podgorici 1995. godine, a već sa 18 godina diplomirao na Muzičkoj akademiji na Cetinju u klasi prof. Mirana Begića. Trenutno je student druge godine specijalističkih studija na Konzervatorijumu „Richard Wagner“ u Beču, u klasi jednog od vodećih pedagoga Evrope prof. Igora Petruševskog. Usavršavao se na majstorskim kursevima i seminarima kod eminentnih profesora, kao što su Majkl Kopelman, Irina Jašvili, Zoran Milenković, Kes Hulsman, Anton Martinov, Andrej Kurti i Grigorij Krasko... Pored osvojenih nagrada i priznanja, u Crnoj Gori i inostranstvu, dobitnik je i brojnih stipendija za talentovane učenike. Nastupao je u svjetskim centrima poput Pariza, Milana, Beča, Budimpešte, Nice i Đenove.

K.J.

Portal Analitika