Scena

Slike Draška Dragaša u kotorskoj Crkvi Svetog Pavla

Renomirani slikar Draško Dragaš predstaviće se kotorskoj likovnoj publici izložbom koja će sjutra biti otvorena prostoru Crkve Svetog Pavla u 20 i 30 časova.
Slike Draška Dragaša u kotorskoj Crkvi Svetog Pavla
Portal AnalitikaIzvor

Postavku čini 15 slika uglavnom većeg formata, nastalih u proteklih deset godina.

Draško Dragaš rođen je u Pljevljima 1967. godine. Diplomirao je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Novom Sadu, 1994. godine. Poslijediplomske studije završio 2003. godine na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju, gdje danas predaje u zvanju docenta. Član je Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore od 1995. godine.

Samostalno izlaže od 1989. i predstavio se sa 14 samostalnih postavki u Novom Sadu, Podgorici, Petrovcu, Baru, Kotoru, Perastu, Ljubljani, Helsinkiju, Talini, Ankari i Briselu. Njegovi radovi mogli su se vidjeti i na Hercegnovskom likovnom salonu, Crnogorskom likovnom salonu „13. novembar“ na Cetinju, tradicionalnim izložbama ULUCG, te kolektivnim postavkama u inostranstvu.

Dobitnik je velikog broja nagrada, među kojima su Godišnja nagrada iz Fonda Milivoja Nikolaeviča, Nagrada slikarstvo ALU u Novom Sadu, nagrade na Podgoričkom likovnom salonu, Nagrada ULUCG-a za najbolju samostalnu izložbu, nagrade Hercegnovskog zimskog salona, Grand prix Crnogorskog likovnog salona i Nagrada ULUCG „Milunović, Stijović, Lubarda“ za crtež.

K.J.

Portal Analitika