Scena

Kotorani o svom gradu u dokumentarnoj predstavi u režiji Pejakovića

Dokumentarni komad „KoTo(R) o Kotoru“ u režiji Petra Pejakovića biće večeras premijerno izveden u sali Kulturnog centra „Nikola Đurković“ od 20 časova.
Kotorani o svom gradu u dokumentarnoj predstavi u režiji Pejakovića
Portal AnalitikaIzvor

Predstava, čiji je naziv igra riječi - Ko to o Kotoru nastala je radom reditelja sa Kotoranima u okviru projekta „Pozorište o Kotoru“.

- Ovaj proces obuhvatio je više od 50 radionica održanih od oktobra 2015. do juna ove godine, i u njima je učestvovalo oko 60 građana. Cilj je bio da se prikažu posebnosti, ali i problemi koji tište građane, pa su stanovnici Kotora ujedno autori i učesnici predstave – navode iz nevladine organizacije Expeditio, koja je ovaj projeka pokrenula sa kotorskim kulturnim centrom.

U komadu učestvuju: Marjan Šantić, Radmila Beća Radulović, Slavica Lompar, Jelena Vukasović, Maja Mrđenović, Ilko Marović, Dragana Kunarac, Jelena Franović, Tatjana Rajić, Aleksandra Kapetanović, Maruška Drašković, Zorana Milošević, Mitar Mića Jovanović, Antonio Grgurević, Mirjana Popović, Aleksandra Dejanović, Žarko Nikolić i Mirjana Petrović, a na predstavi su još sarađivali umjetnici Miodrag Vargić i Dušan Murić.

K.J.

Portal Analitika