Scena

"Crnogorska savremena likovna scena" u Porto Montenegru

Prva postavka iz ciklusa "Crnogorska savremena likovna scena – kroz viziju 8 umjetnika/ca" Centra savremene umjetnosti biće večeras otvorena u Zbirci pomorskog nasljeđa u tivatskom Porto Montenegru u 20 časova.
"Crnogorska savremena likovna scena" u Porto Montenegru
Portal AnalitikaIzvor

Izložbu, koja se može pogledati do 30. juna, otvoriće istoričarka umjetnosti Žana Filipović. Na izložbi CSUCG nastaloj u saradnji sa Ministarstva kulture i Porto Montenegra, za koju je radove selektovala Filipović, biće predstavljeni Maja Šofranac, Ivanka Vana Prelević, Ratko Odalović, Draško Dragaš, Igor Rakčević, Roman Đuranović, Abaz Dizdarević i Nenad Šoškić.

- Iako je riječ o raznorodnim umjetničkim diskursima, ono što ih objedinjuje jeste izvorna, stvaralačka snaga koju uočavamo u svakom od izloženih djela, bilo da se radi o klasičnim slikarskim formama ili najsavremenijim vidovima umjetničkog izraza. U tom smislu i ova izložba, izraz je originalnih stvaralačkih i duhovnih vizija koje čine suštinu naše savremene umjetnosti - zapisala je Filipović povodom postavke koju je uradila.

K.J.

Portal Analitika