Scena

"Slasti slave" u DODEST-u

Muzička komedija "Slasti slave" Gradskog pozorišta, biće večeras izvedena u sali DODEST podgoričkog KIC-a "Budo Tomović" od 20 časova.
"Slasti slave" u DODEST-u
Portal AnalitikaIzvor

Komad je za Večernju scenu podgoričkog teatra režirao Stefan Sablić po tekstu engleskog pisca Pitera Kiltera. Glavnu ulogu tumači Dubravka Drakić, a na sceni su još Mladen Nelević, Vesna Vujošević, Ivana Mrvaljević i Smiljana Martinović. Kostime je osmislio Aleksandar Nošpal, scenografiju Smiljka Šeparović, a koreografiju Slavka Nelević. Sablić je takođe izbrao muziku, a saradnica mu je bila Mirjana Živković Kurdadze. Kilterov tekst prevela je Teodora Marković.

- Iza svega stoji intrigantna priča o ekstravagantnoj Florens Foster Dženkins koja je sav svoj novac uložila u svoju karijeru. Ali, to je ujedno priča o vremenu u kome mi živimo, u kome nam se nudi laž i prevara, priča o "carevom novom odijelu". To je priča o gospođi Dženkins koja je kao proizvod nudila vrhunsko pjevanje, a nije ni znala da pjeva! Na kraju, ovo je jedna radosna predstava i nadam se da će biti tražena i dugo igrana, jer je duhovita, zabavna i puna muzike - kazao je Sablić o komadu koji je režirao.

K.J.

Foto: Gradsko pozorište/B.Rakočević 

Portal Analitika