Scena

Koncert učenika i profesora kotorske muzičke škole u Lipskoj pećini

Učenici i predavači Muzičke škole "Vida Matjan" iz Kotora prirediće večeras koncert "Zvuci Lipske pećine" u Lipskoj pećini od 20 časova, povodom obilježavanja decenije obnove crnogorske nezavisnosti.
Koncert učenika i profesora kotorske muzičke škole u Lipskoj pećini
Portal AnalitikaIzvor

- Zadovoljstvo mi je što kotorska muzička škola povodom ovako značajnog jubileja može dati svoj doprinos. Ovo će biti jedinstven pečat u nizu događaja koji se organizuju u čast desetogodišnjice crnogorske nezavisnosti, jer se prvi put u ovakvom ambijentu organizuje koncert umjetničke muzike. Na ovom koncertu učenisi Muzičke škole "Vida Matjan" iz Kotora još jednom će pokazati spremnost, entuzijazam i kvalitet pretočiti u četrdesetak minuta auditivnog i vizuelnog ugođaja - izjavila je direktorica ove škole, Laura Jovanović.

Organizaciju koncerta pomogla je kompanija AD "Luka Kotor", iz koje ističu da, "kao međunarodno priznati kruzing brend, kvalitetom svojih usluga i profesionalnošću predstavlja jedan od značajnih privrednih subjekata u Crnoj Gori".

- Pored konstantnog rasta i usavršavanja, uspješno njegujemo kulturne i multinacionalne vrijednosti destinacije. Društveno odgovornim poslovanjem i djelovanjem podržava vrijednost i potencijal nacionalnog karaktera. Kroz muziku djece i profesora iz kotorske Muzičke škole "Vida Matjan" u spektakularnom ambijentu kakav je Lipska pećina, i potencijal međunarodnog karaktera kakav je "Luka Kotor", na originalan način dajemo podršku proslavi jubileja Dana nezavisnosti Crne Gore - kazala je marketing menadžerka u toj kompaniji, Maja Danilović.

Ovaj događaj dio je Kotorske koncertne sezone, u okviru koje je organizovano već 50 koncerata i radionica, kako domaćih, tako i inostranih umjetnika.

Kotorska koncertna sezona je projekat nastao saradnjom Muzičke škole "Vida Matjan" i Međunarodnog festivala KotorArt.

Portal Analitika