Scena

"Pogled s mosta" Gradskog pozorišta u Kotoru

Drama "Pogled s mosta" koju je po tekstu Artura Milera režirao Milan Karadžić, biće večeras igrana na sceni Centra za kulturu "Nikola Đurković" u Kotoru, od 20 časova.
"Pogled s mosta" Gradskog pozorišta u Kotoru
Portal AnalitikaIzvor

U ovoj predstavi sa Večernje scene Gradskog pozorišta, igraju Mladen Nelević, Boro Stjepanović, Ivana Mrvaljević, Emir Ćatović, Željko Caja Radunović, Marija Đurić i Vule Marković.

Riječ je o komadu kojim se Karadžić vraća u Gradsko pozoriše nakon višegodišnje pauze i, osim režije, potpisuje izbor muzike. Dramaturg je Nebojša Bradić, a ujedno autor idejnog rješenja scenografije. Kostimografkinja je Dragica Laušević, koreografkinja Slavka Nelević koja je sa Karadžićem izabrala muziku, korepetitorka je Vjera Nikolić, lektorka Dubravka Drakić, a prevod teksta uradio je Đorđe Krivokapić.

- Predstave Milana Karadžića danas su ključne tačke na putu kojim se razvijao teatar iz Podgorice, poput "Novele od ljubavi", "Ženidbe kralja Vukašina" i "Zauvijek tvoj". Učešće u ovoj predstavi posmatram iz dva ugla. Prvo kao glumica koja ima važan zadatak u ovoj predstavi, a onda kao direktorka Gradskog pozorišta. Izuzetno sam ponosna da ova kuća, na pragu 65. godine postojanja, radi uprkos svim nevoljama, da nije ni u jednom trenutku pokleknula pred konzumetskim izrazima novije "kulturne politike", već je zahvaljujući odličnom glumačko ansamblu, podržanom iskustvom i zrelošću gostiju i osvježeno mladošću studenata FDU sa Cetinja, može sebi da dozvoli svu čast - pa i luksuz - da u ovim neuslovima tretira jednog od najvećih pisaca XX vijeka - rekla je Ivana Mrvaljević o ovoj predstavi.

K.J.

Foto: Gradsko pozorište/A.Kašćelan

Portal Analitika