Scena

XI SAJAM KNJIGA: Muharem Bazdulj i crnogorski autori

Program trećeg dana 11. Međunarodnog podgoričkog sajma knjiga i obrazovanja počeće u dječijem kutku "Idea čita", a publika će u nastavku biti u prilici da se upozna sa kineskim tradicionalnim instrumentima i piscem Muharemom Bazduljem.
XI SAJAM KNJIGA: Muharem Bazdulj i crnogorski autori
Portal AnalitikaIzvor

Najmlađi će od 11 časova obići sajam, imati književni čas i pogledati češke crtane filmove sa Žarkom Žapcem. Dva sata kasnije biće upriličena dodjela nagrada pobjednicima literarnog konkursa Zlatni biser, u organizaciji Obodskog slova, a govoriće mr Ivana Račić, urednica časopisa Biseri Miroslava Uljarević i Matija Otašević.

Srednja stručna škola "Spasoje Raspopović" predstaviće se od 14 časova, dok će Ministarstvo prosvjete organizovati novi panel, ovog puta na temu "Značaj stručnog obrazovanja" od 15 časova. Institut "Konfucije" dovodi profesora Tanga Lua koji će od 16 časova zainteresovanima pokazati kako se svira na tradicionalnim kineskim instrumentima. Zavod za udžbenike i nastavna sredstva predstavlja svoju autorku Vanju Vuković od 17 časova, a Dragan Dragojlović biće gost od 18 časova, uz moderaciju Sonje Živaljević. Jedan od najznačajnijih pisaca regiona, Muharem Bazdulj, govoriće od 19 časova, a moderator će biti Nebojša Grujičić. Sat kasnije predstaviće se mladi crnogorski glumac i pjesnik Aleksandar Gavranić, uz moderaciju Sonje Živaljević, dok će dan zatvoriti Lidija Vukčević sa kojom će od 21 čas razgovarati Bogić Rakočević.

Portal Analitika