Scena

Koncert Milice Lalošević u Crkvi Svetog Duha

Mlada kotorska vokalna solistkinja, sopran Milica Lalošević prirediće večeras koncert u Koncertnoj dvorani, Crkvi Svetog Duha od 20 časova.
Koncert Milice Lalošević u Crkvi Svetog Duha
Portal AnalitikaIzvor

U pratnji Lidije Molčanove na klaviru, Lalošević će intrepretirati "O del mio dolce ardor" Kristofa Vilibalda Gluka, ariju "Si fulgida per te" iz oratorijuma "Judithas Triumphans" i "Sposa son dispezzata" Antonija Vivaldija, ariju "Porgi Amor" iz opere "Figarova ženidba" Volfganga Amadeusa Mocarta, ariju "Měsíčku na nebi hlubokém" iz opere "Rusalka" Antonjina Dvoržaka, ariju Đule iz opere "Ero s onoga svijeta" Jakova Gotovca, "Mila nane" Milana Prebande i "Serenada" Josipa Hacea.

Gosti koncerta su hor Srpskog pjevačkog društva "Jedinstvo", kojim diriguje Mihajlo Lazarević.

Milica Lalošević završila je niže i srednje muzičko obrazovanje u Muzičkoj školi "Vida Matjan" u Kotoru. Godine 2005. upisala je Akademiju lepih umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Radmile Smiljanić, a diplomira je u klasi mr Vesne Opsenice. Usavršavala se na  postdiplomskim studijama Konzervatorijuma "Santa Ćećilija" u Rimu. Tumačila je ulogu Valeta u operi "Krunisanje Popeje" Klaudija Monteverdija, kojom je rukovodio maestro Egon Mihajlović. Učesnica je i dobitnica brojnih priznanja na muzičkim festivalima u Crnoj Gori i inostranstvu. Angažovana je u muzičkim školama u Kotoru i Tivtu.

K.J.

Foto: Skala radio

Portal Analitika