Scena

Slike Matana Vukčevića u kotorskoj galeriji

Izložba slika "Unutrašnje ispred spoljašnjeg" Matana Vukčevića biće večeras otvorena u gradskoj galeriji u Kotoru, u 20 časova.
Slike Matana Vukčevića u kotorskoj galeriji
Portal AnalitikaIzvor

- Svako od nas treba da ima stav prema vremenu i društvu u kojem živi, pogotovo ako se bavimo umjetnošću - onda djelo mora da ima i svoju prepoznatljivost, originalnost, autentičnost... Ona treba da bude sredstvo i način da se njome izrazimo, da damo svoju kritiku, svoj stav o društvu, i da bude prezentovana publici kod koje treba da proizvede reakciju... Ono što nas čini jeste to unutra: emocija, pozitivna ili negativna energija… Pitanje je samo hoćemo li i koliko tome da se okrenemo, to da oslušnemo i na to da se fokusiramo - zapisao je Vukčević o radovima koje će, nakon Podgorice, sada vidjeti i likovna publika u Kotoru.

Matan Vukčević rođen je 1989. godine u Podgorici. Diplomirao je prošle godine slikarstvo na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju, u klasi profesora Dragana Karadžića. Prvi put se javnosti predstavio ovom postavkom u podgoričkoj Galeriji "Art".

K.J.

Portal Analitika