Scena

Fotografije Luke Klikovca u Galeriji "Ilija Šobajić"

Beogradski fotograf Luka Klikovac predstaviće sjutra svoje radove na izložbi u nikšićkoj Galeriji "Ilija Šobajić" od 20 časova, u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću.
Fotografije Luke Klikovca u Galeriji  "Ilija Šobajić"
Portal AnalitikaIzvor

Luka Klikovac (1988.) diplomirao je na Fakultetu primjenjenih umetnosti u rodnom Beogradu, u klasi prof. Branimira Karanovića. Upisao je doktorske umjetničke studije 2013. godine na istom fakultetu, na odsjeku primjenjene umjetnosti i dizajna.

Izlagao je radove na četiri samostalne i velikom broju kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Mnogi njegovi radovi su objavljivani u dnevnim novinama i časopisima, kao i specijalizovanim magazinima o fotografiji ("Refoto", poljski časopis "Foto", engleski "New Scientist", francuski "Inexploré").

Dobitnik je prve nagrade Konkursa Young Creative Chevrolet 2010. godine u Srbiji. Bavi se eksperimentalnom fotografijom i istraživanjem u tehničkom i kreativnom smislu.

K.J.Beogradski fotograf Luka Klikovac predstaviće sjutra svoje radove na izložbi u nikšićkoj Galeriji  "Ilija Šobajić" od 20 časova, u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću.

Portal Analitika