Scena

"o.REST in PEACE" na sceni CNP-a

Drama "o.REST in PEACE - Saga jedne balkanske porodice" koju je po tekstu Jetona Neziraja režirao Stevan Bodroža, biće večeras izvedena na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta od 20 časova.
"o.REST in PEACE" na sceni CNP-a
Portal AnalitikaIzvor

Uloge tumače Nada Vukčević, Aleksandar Radulović, Branimir Popović, Milivoje Obradović, Ana Vučković, Nikola Perišić, Žana Gardašević Bulatović, Jelena Nenezić Rakočević, Stevan Radusinović, Dejan Ivanić, Jovan Dabović i Maja Stojanović.

Tekst je na crnogorski jezik preveo Škeljzen Malići, a dramaturški ga je obradila Bojana Mijović. Lektorka je bila Dubravka Drakić, scenski pokret osmislila Tamara Vujošević Mandić, scenografkinja je Natalija Vujošević, kostimografkinja Lina Leković, kompozitor Žarko Mirković, uz Vjera Nikolić kao muzičku saradnicu, a dizajn svijetla uradio je Mirko Radonjić. Izvršni producenti su Nela Otašević i Milivoje Lakić, a producent Janko Ljumović.

- Mislim da ljudi poput Egista uvijek prežive. Ni jedno vrijeme, ni jedno zlo koje se događa ne može im ništa, zato što nisu direktni vinovnici, već ga samo prate. Ne ustručavaju se da pokupe sa leševa i da ostanu živi, da - na kraju - izađu kao pobjednici i sve objave u (fiktivnom) "Balkanskom časopisu", da postanu ugledni pisci, možda predsjednici, obožavani ljudi... Jedina pozitivna stvar je što moj lik ostaje živ, a to kakav je - jedva čekam da zaboravim - kazao je Aleksandar Radulović nakon praizvođenja komada u aprilu ove godine.

K.J.

Foto: CNP/oficijelne fotografije

Portal Analitika