Scena

Neki od najznačajnijih autora regiona na prvoj "LiTeritoriji" u KIC-u

Prvo izdanje dvodnevne književne manifestacije "LiTeritorija", koja će okupiti recentne autore iz Srbije, Hrvatske i Crne Gore, biće sjutra otvoreno u sali DODEST u 20 časova, u organizaciji podgoričkog KIC-a "Budo Tomović".
Neki od najznačajnijih autora regiona na prvoj "LiTeritoriji" u KIC-u
Portal AnalitikaIzvor

U okviru prve večeri predstaviće se prozaisti: Ognjen Spahić, Damir Karakaš i Srđan Srdić. Dan kasnije će u istoj sali od 20 časova govoriti pjesnici: Vladimir Đurišić, Marko Pogačar i Zvonko Karanović, uz moderiranje književnog kritičara Vladimira Arsenijevića i prateći program.

- Tema ovogodišnjeg susreta pisaca je Književnost i muzika, a gost u muzičkom dijelu programa biće mlada hrvatska kantautorka Sara Renar. Ovu manifestaciju organizujemo sa ciljem da podgoričkoj publici, kroz tematizovane i dijaloške programe predstavimo značajne autore iz zemalja bivše Jugoslavije. U skladu sa nazivom manifestacije - LiTeritorija, nastojaćemo da zajedno sa piscima, iz godine u godinu, nanovo publici ukazujemo koliko je širok i dubok prostor literature, kao i to da kad smo na teritoriji književnosti, uvijek jesmo u saodnosu sa brojnim drugim oblastima i fenomenima - umjetničkog, socijalnog, duhovnog i duševnog - konačno života samog - navodi se u najavi nove književne manifestacije. 

K.J.

Portal Analitika