Scena

"Lažljivci" u DODEST-u, "Snježana" na glavnoj sceni KIC-a

Predstava "Lažljivci" koju je po tekstu Entonija Nilsona za podgoričko Gradsko pozorište režirao Marko Manojlović, biće večeras izvedena u sali DODEST KIC-a "Budo Tomović" od 20 časova.
"Lažljivci" u DODEST-u, "Snježana" na glavnoj sceni KIC-a
Portal AnalitikaIzvor

Premijerno izvedena u sezoni 2007/08, ova crna komedija i dalje privlači veliku pražnju publike. Uloge tumače Pavle Ilić, Branko Ilić, Dubravka Drakić, Maja Šarenac, Dejan Đonović, Goran Slavić i Sanja Popović.

Nilsonov tekst prevela je Ivana Gašević, scenografiju osmislila Ivanka Vana Prelević, kostime Vera Šoškić, a scenski pokret i koreografiju Slavka Nelević.

Prema pisanju Sandej Tajmsa, ovaj komad je "jedna od najsmješnijih, najcrnjih i najšokantnijih komedija koju ćete ikada vidjeti".

Glumački ansambl Gradskog pozorišta sa gostima izvešće sjutra u podne "Snježanu i sedam patuljaka" na Velikoj sceni KIC-a "Budo Tomović".

Predstavu namijenjenu publici starijoj od pet godina, režirao je Veljko Mićunović prema tekstu Aleksandra Popovića.

Glavnu ulogu tumači Jelena Simić, a ostale su povjerene Nadi Vukčević, Branimiru Popoviću, Emiru Ćatoviću, Ivoni Čović Jaćimović, Sanji Popović, Dejanu Đonoviću, Pavlu Iliću, Branku Iliću, Goranu Slaviću, Pavlu Popoviću, Božidaru Zuberu, Slaviši Grubiši i Vulu Markoviću, inače studentu III godine FDU sa Cetinja.

2304snjezanaIgor Bojović uradio je adaptaciju teksta, scenografkinja je Vesna Popović, kostimografkinja Marija Marković, koreografkinja Slavka Nelević, a muziku je komponovao Aleksandar Popaj Radunović.

- Na Dramskoj sceni za djecu tretiramo velike naslove klasične dramske literature, a u njima pronalazimo važne istine i poruke za ovo vrijeme. Sve predstave se oslanjaju na poznate bajke, ali i razotkrivaju poneku "anomaliju" u društvu i vremenu svijeta u kome odrastaju današnje generacije... To je i doprinos misiji Gradsko pozorišta - da stvaramo bolje ljude i bolje društvo u cjelini. Mislim da je to izuzetno važno, kako bi djeca imala prave vrijednosti, a ne da uzore traže u estradnim kreaturama i rijaliti programa... Kažu da pozorište ne može da mijenja svijet, ali ovo za djecu to može, jer je važno da utisci iz djetinjstva ostave trag na nekim budućim ljudima - kazala je direktorica Gradskog pozorišta Ivana Mrvaljević povodom nedavne premijere ovog komada.

K.J.

Portal Analitika