Scena

Tri filma u sjećanje na Dragana Nikolića

Trodnevni omaž Draganu Nikoliću počeće danas projekcijom filma "Kad budem mrtav i beo" u Velikoj sali Centra za kulturu od 20 časa.
Tri filma u sjećanje na Dragana Nikolića
Portal AnalitikaIzvor

Kako se navodi u najavi, publika će biti u prilici da pogleda ostvarenja u kojima je Nikolić igrao, a koja su obilježila jugoslovensku kinematografiju. U programu koji zajednički organizuju tivatski Centar za kulturu i Crnogorska kinoteka, sjutra u istom treminu biće prikazan "Banović Strahinja", a u srijedu "Balkan Express". Ulaz na sve projekcije je besplatan.

Dragan Nikolić dobitnik je svih najvažnijih glumačkih nagrada, kao i Zlatnog pečata Jugoslovenske kinoteke, a u bogatoj karijeri je igrao u 76 filmova i sarađivao sa najznačajnijim rediteljima regiona.

- Verovao sam u sebe, u želju da pobedim, ali i da pobedim sebe. Biti mangup, podrazumeva pre svega čast... Ovo što nas okružuje nije mangupstvo, nije ni hrabrost...Važno je da pokušaš da prođeš kroz život elegantno, da probaš da se ne isprljaš, a i ako se isprljaš, da pokušaš da se ne obrukaš... Dostojanstvo je mera stvari, norma koju čovek, ako nema, može i mora da nauči... Greške koje sam pravio u životu nisu bile sudbonosne - riječi su Nikolića.

K.J.

Portal Analitika