Scena

Liješevićeva dokumentarna drama pred podgoričkom publikom

Predstava "Očevi su grad(ili)", čiji koncept i režiju potpisuje Boris Liješević, biće sjutra igrana na sceni Centra za kulturu u Kotoru od 19 časova.
Liješevićeva dokumentarna drama pred podgoričkom publikom
Portal AnalitikaIzvor

Nagrađivani glumački ansambl čine: Ana Vujošević, Danilo Čelebić, Dragan Račić, Emir Ćatović, Gorana Marković, Gojko Burzanović, Jadranka Mamić, Kristina Stevović, Mišo Obradović, Momo Pićurić, Nada Vukčević, Olivera Vuković, Petar Burić, Radmila Božović, Srđan Grahovac, Stevan Radusinović, Slobo Marunović, Slavko Kalezić, Zoran Vujović i Žaklina Oštir. Dramaturškinja predstave je Stela Mišković, uz asistenciju Ivane Dedić i Balše Počeka, saradnica na tekstu Milena Lubarda Marojević, kompozitor Aleksandar Kostić, a kostimografkinja Ivanka Vana Prelević. Asistent režije je Idriz Đokaj, izvršna producentkinja Svetlana Sošić, a organizator Danilo Kovačević.

- Tema predstave jeste novac, materijalizovana kultura je njena osnova, ali pretpostavljam da će svako iz svog ugla vidjeti ovu predstavu, i u njoj prepoznati i neke druge probleme. Za ovu predstavu kojoj se kraj nije vidio kada smo je radili, jer ne polazi od dramskog teksta, koristo sam problem sredine koji pritiska ljude. Na ovaj način ja govorim o generaciji očeva koji su gradili i što su nam ostavili u nasljeđe, a kako se mi danas prema tome odnosimo - rekao je reditelj Liješević o radu na ovoj predstavi.

K.J.

Portal Analitika