Scena

"Pinokio" Gradskog pozorišta u KIC-u

Predstava "Pinokio" Gradskog pozorišta, čiji je tekst, po motivima poznatog romana za djecu Karla Kolodija, dramaturški priredila Jelena Mijović, a režirala Snežana Trišić, biće danas u podne izvedena u Velikoj sali KIC-a "Budo Tomović".
"Pinokio" Gradskog pozorišta u KIC-u
Portal AnalitikaIzvor

Novi komad sa Dramske scene za djecu specijalno je pisan za ansambl Gradskog pozorišta. Naslovna uloga pripala je Jeleni Simić, Đepeto je Dejan Đonović, a ostale likove tumače Katarina Krek, Julija Milačić, Pavle Ilić, Ivana Mrvaljević, Goran Slavić, Branko Ilić, Davor Dragojević, Ivona Čović Jaćimović, Sejfo Seferović i Dijana Dragojević. Scenograf je Darko Nedeljković, kompozitor Aleksandar Radunović Popaj, kostime je osmislila Milena Đurđić, a scenski pokret i koreografiju Slavka Nelević. Izvršni producent predstave je Ana Medigović.

- Savremena priča o Pinokiju bavi se problemima odrastanja u savremenom društvu. To su problemi sa kojima se svi mi, i današnja djeca, susreću kada treba da formiraju sopstveni sistem vrijednosti. Pored osnovne priče o lažima i istini, predstava treba da ukaže na problem kako dijete može da napravi sistem vrijednosti u društvu u kome su i sistem i vrijednosti poljuljane. Čak i ona mjesta koja su stubovi kulture i društva, ne funkcionišu, a dijete treba da postane čovjek - kazala je rediteljka Snežana Trišić.

K.J.

Portal Analitika