Scena

Priča o krvnoj osveti u XXI vijeku na sceni Studio

Predstava "Allegretto Albania" koju je režirao Idriz Đokaj biće večeras izvedeno na sceni Studio od 20.30 časova.
Priča o krvnoj osveti u XXI vijeku na sceni Studio
Portal AnalitikaIzvor

Crnogorsko narodno pozorište počinje time novu programsku koncepciju izvođenja predstava istog dana na obije svoje scene, pa će, osim gostovanja drame "Let iznad kukavičjeg gnijezda", biti igran i komad Stefana Čapaljikua.

U predstavi igraju: Mirko Vlahović, Gorana Marković, Slavko Kalezić, Emir Ćatović, Dragan Račić, Jelena Minić i Mišo Obradović.

Dramaturškinja predstave je Dragana Tripković, asistent na dramaturgiji Balša Poček, video potpisuje Anja Jovanović, a saradnici na scenskom dizajnu su Lina Leković, Ivana Murišić i Vladan Bošković.

- Ovaj XXI vijek je vijek velikih tehnoloških čuda, ali i vrijeme u kome opstaje krvna osveta. Eto, i u trećem milenijumu nas sustižu slike iz prošlosti. Autor u drami pronicljivo sugeriše da u trci sa modernim ne treba se odreći najvrjednijeg iz naših kultura i tradicija, prevashodno moralnog konteksta. A komad "Allegretto Albania" dolazi u pravo vrijeme - kada se svi pitamo o ispravnosti lutanja u XXI vijeku - kazao je Đokaj o komadu koji je režirao.

K.J.

Foto: CNP/Ana Kašćelan

Portal Analitika