Scena

"Nobelovci" ponovo u Nikšićkom pozorištu

Produkcija Nikšićkog pozorišta i Zahumlja, komedija "Nobelovci", koju je po tekstu Obrada Nenezića režirao Goran Bulajić, biće večeras igrana u Nikšićkom pozorištu od 20 časova, u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću.
"Nobelovci" ponovo u Nikšićkom pozorištu
Portal AnalitikaIzvor

Uloge tumače Ana Vučković, Jovan Krivokapić, Emir Ćatović, Gordana Mićunović i Petar Novaković. Autor muzike je Rajko Kadović, scenografiju potpisuje Ana Gardašević, dok je kostime osmislila Jelena Đukanović.

- "Nobelovci" su istinski pozorišni izazov, priča koja se ekplicitno - u postmodernističkom smislu - bavi ovdašnjim savremenim životom i ironiziranjem "tradicionalnih vrijednosti". Bez psihologiziranja, pisac nam je ponudio stanja, proces urušavanja elementarnih individualnih vrijednosti. Ovu "duhovitu dramu" smo oblikovali stabilnim kolektivnim odnosom, sa sviješću da se najteža dijagnoza u teatru uspostavlja kroz humor i "preigravanje" kao kontrapunkt. Artikulisana energija izuzetno mladog  glumačkog ansambla i ukupna likovnost redukovane scene, omogućila nam je veliko zadovoljstvo igre i iskrenu potrebu da sa publikom podijelimo radost pozorišnog traganja - kazao je reditelj Goran Bulajić o radu na ovom komadu.

K.J.

Portal Analitika