Scena

"Ćelava pjevačica" gostuje u Nikšićkom pozorištu

Prva produkcija KIC-a "Zeta" iz Golubovaca, komad "Ćelava pjevačica", biće sjutra igrana u Nikšićkom pozorištu od 20 časova, u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću.
"Ćelava pjevačica" gostuje u Nikšićkom pozorištu
Portal AnalitikaIzvor

Ovu komediju nastalu po poznatom dramskom tekstu Ežena Joneska, režirao je Slobodan Milatović, a premijerno je izvedena prošle godine u okviru Decembarske umjetničke scene.

U predstavi igraju: Ana Vučković, Bojana Malinovska, Dejan Ivanić, Petar Novaković i Aleksandar Gavranić, kostime potpisuje Lina Leković, dizajn Suzana Pajović, producent je Ljubo Kaličanin, dok je reditelj uradio adaptaciju i scenografiju.

- Za mene je veoma značajna ova predstava, jer prvi put u dugogodišnjoj karijeri radim neki Joneskov tekst. "Ćelava pjevačica" je svakako njegov najznačajniji komad, a meni sigurno jedan od omiljenih dramskih tekstova. Rediteljski je veoma zahtjevan, jer je u osnovi komedija, a pri tom je napisan kao "antikomad" - drama apsurda. Tragajući za njegovim smislom, radikalno sam promijenio dramsku strukturu i rediteljski pokušao da mu dam formu bajke, a da pri tome sve ostvarim minimalnim glumačkim i scenskim sredstvima - istakao je reditelj Milatović.

K.J.

Portal Analitika