Scena

ZAGREB: Veče s Mladenom Lomparom

Veče s Mladenom Lomparom biće danas priređeno u Novinarskom domu u Zagrebu od 19 časova, u okviru zajedničkog projekta Vijeća crnogorske nacionalne manjine Grada Zagreba i Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore, pod nazivom "Crnogorski književnici u Zagrebu i hrvatski u Podgorici".
ZAGREB: Veče s Mladenom Lomparom
Portal AnalitikaIzvor

Uz našeg cijenjenog književnika i publiciste, tom prilikom govoriće Tonko Maroević, Dimitrije Popović, Nela Savković Vukčević, Ivana Simić Bodrožić i Aleksandra Vuković, a moderator će biti Danilo Ivezić.

Mladen Lompar rođen je 22. marta 1944. godine na Cetinju. Završio je Filozofski fakultet u Beogradu. U njegovom značajnom opusu knjiga poezije, najvažnija mjesta su zauzele: "Pustinožitelj", "Dnevnik iz boce", "Dodir za gubilište", "Kraljica Jakvinta, Opat Dolči i vri-jeme stida", "Boca lude princeze", "Triptihon iz nacionalne biblioteke", "Noć iz lapidarija" i "Sjena na sceni". Lompar je predśednik Crnogorskog PEN Centra, i potpredśednik Dukljanske akademije nauka i umjetnosti, član Matice crnogorske i Crnogorskog društva nezavisnih književnika. Glavni je i odgovorni urednik časopisa Ars. Bio je član Savjeta za standardizaciju crnogorskog jezika. Dobitnik je nagrada Zlatni pečat Crnojevića (2002), Risto Ratković (2004), Trinaestojulske nagrade (2007), Vito Nikolić (2009), Aleksandar Leso Ivanović (2010) i Miroslavljevo jevanđelje (2010).

K.J.

Foto: dubrovackilist.hr

Portal Analitika