Scena

Đukanović i Eraković zajedno izlažu u Vrbasu

Zajednička postavka Jelene Đukanović i Relje Erakovića biće večeras otvorena u Galeriji Nacionalnog savjeta crnogorske nacionalne manjine u Vrbasu, u 19 časova.
Đukanović i Eraković zajedno izlažu u Vrbasu
Portal AnalitikaIzvor

Postavkom koju čine instalacije - meke skulpture Đukanović pod nazivom "Uzemljenje ili Fake" i kompatibilne fotografije Erakovića na temu "Prolaznost - neprolaznost", Nacionalni savjet crnogorske nacionalne manjine u Srbiji nastavlja sa organizovanjem kulturnih događaja povodom obilježavanja jubileja - deset godina od obnove nezavisnosti Crne Gore.

Jelena Đukanović završila je Odsek za dizajn tekstila Škole za industrijsko oblikovanje u Beogradu, a diplomirala na katedri tekstila Fakulteta primenjenih umetnosti u istom gradu. Godine 2006. magistrirala je na vajarskom odsjeku Fakulteta likovnih umjetnosti na Cetinju u klasi prof. Pavla Pejovića. Član je ULUCG od 1999. godine, a status samostalnog umjetnika stekla je 2006. godine. Bila je kostimograf za 17 pozorišnih predstava, devet TV drama, osam igranih filmova, 20 reklamnih spotova, pet scenografija i osam autorskih kolekcija inspirisanih tekstilnom kulturnom baštinom Crne Gore.

Relja Eraković rođen je 1975. godine u Titogradu. Diplomirani je filmski i televizijski snimatelj. Radio je kao asistent kamere na tri igrana filma, a samostalno je snimao kratke, namjenske, studentske, dokumentarne filmove, muzičke i komercijalne spotove. Kao snimatelj i reditelj uradio je šest dokumentarnih filmova. Bavi se umjetničkom fotografijom. Imao je tri samostalne izložbe, a izlagao je na više od dvadeset grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Od 2006. godine angažovan je na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju kao honorarni saradnik u nastavi i honorarni predavač.

K.J.

Portal Analitika