Scena

Promocija knjige "Gledaj istinu u oči" u Bijelom Polju

Knjiga Refika Lela Hota "Gledaj istinu u oči" biće sjutra promovisana u Kongresnoj sali Hotela "Franca" u Bijelom Polju od 18 časova.
Promocija knjige "Gledaj istinu u oči" u Bijelom Polju
Portal AnalitikaIzvor

Tom prilikom govoriće mr Mevlida Rovčanin, Naida Ribić, Meša Brničanin i autor, a moderator večeri biće Aleksandar Srdanović. U muzičkom dijelu programa učestvovaće profesorica Muzičke škole iz Bijelog Polja Jasmila Hot, a izvode iz knjige kazivaće glumac  Bjelopoljskog pozorišta Jusuf Bajramspahić.

- Knjiga Refika Lela Hota "Gledaj istinu u oči" predstavlja svjedočenje, sjećanje i zapis autora, jednu vrstu njegove lične, porodične, zavičajne i socijalne slike našeg vremena. U fokusu ovog svjedočenja je magnukrimen, veliki, ponovljeni i produženi zločin nad Bošnjacima u Crnoj Gori u posljednjih 25 godina, ali je i ovaj fokus, u ovoj knjizi s pravom, lociran u onaj niz koncentričnih krugova vremena, prostora i problema, bez kojih se ni on sam ne moze razumjeti... Svoj glavni problem autor rasvetljava uz pomoć "Pluralističkog univerzalizma" formule koju je upravo za ovakve situacije preporučio američki sociolog Imanuel Vorestin - zapisao je recezent knjige prof. Milan Popović.

Portal Analitika