Scena

Ciklus "Muzički geniji na filmu" u maloj sali KIC-a

Filmom "Šopene, ljubavi moja" iz 1991. godine večeras će početi revija "Muzički geniji na filmu" u sali DODEST od 20 sati.
Ciklus "Muzički geniji na filmu" u maloj sali KIC-a
Portal AnalitikaIzvor

U okviru ovog ciklusa biće prikazana ostvarenja koja su posvećena velikanima muzičkog stvaralaštva, a ulaz na projekcije je besplatan.

"Šopene, ljubavi moja" film je reditelja Džejmsa Lapina i donosi priču o francuskoj spisateljici Žorž Sand i poljskom kompozitoru Frederiku Šopenu.

"Besmrtna ljubav" iz 1994. godine je priča o životu Ludviga van Betovena sa Gerijem Oldmanom, te Jerun Krabe i Izabelom Roselini u glavnim ulogama i biće sjutra prikazan u istom terminu. U njemu proslavljeni kompozitor pred smrt ostavlja pismo upućeno njegovoj "besmrtnoj ljubavi", bez ikakve naznake ko bi to mogao biti.

Dobitnik osam Oskara, film "Amadeus" reditelja Miloša Formana iz 1984. godine, u utorak će zatvoriti reviju. Film prati sukob između dvorskih kompozitora Antonia Salijeria (F. Muri Abraham) i mladog Amadeusa (Tom Huls). Salijeri na dvoru uživa ugled glavnog kompozitora, ali dolaskom Amadeusa koji "stvara muziku za bogove", počinje da shvata da je u odnosu na njega samo osrednji kompozitor.

K.J.

Portal Analitika