Scena

Fantastične kompozicije Đorđa Rašovića u Galeriji "Klub"

"Bajkovitost u snovima Đorđa Rašovića" naziv je izložbe koja će večeras biti otvorena u Galeriji "Klub" Centra savremene umjetnosti Crne Gore u 19 časova.
Fantastične kompozicije Đorđa Rašovića u Galeriji "Klub"
Portal AnalitikaIzvor

Postavku ovog mladog umjetnika, koja će likovnoj publici u ovom prostoru biti dostupna narednih mjesec dana, otvoriće istoričarka umjetnosti Maja Dedić.

Đorđe Rašović rođen je 1987. godine u Podgorici. Završio je slikarski odsjek Fakulteta likovnih umjetnosti na Cetinju 2010. godine i specijalističke studije na istom fakultetu 2011. godine. Član je ULUCG-a od 2010. godine. Izlagao je samostalno u Umjetničkom paviljonu u Podgorici 2013. godine, kao i na brojnim grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu.

- Bajkoviti, ezopovski, životinjski svijet lisica i vukova, transponovane ljudsko-životinjske figure, susret ljudskog i životinjskog tijela, autoportreti prekriveni sjenima i maskama, priča o realnosti sa drugim likom - samo su neke od tema koje su predmet istraživanja u ovoj seriji radova kojima predstavlja svoje višegodišnje istraživanje i sazrijevanje. Đorđe gradi fantastične kompozicije u kojima je sve moguće i dozvoljeno. Likovi životinja govorom svog tijela, ponašanjem, dobijaju ljudska obilježja i personifikuju ljude iz svakodnevnog života... Ljudsko i životinjsko tijelo prepliću se u bezbroj procesa transformacija i metamorfoza. Umjetnik ih smješta u različite prizore, dok pozadina varira od pejzaža do neobičnih enterijera - zapisala je Dedić u katalogu koji prati ovu izložbu.

K.J. 

Portal Analitika