Scena

Nikšićko pozorište sa "Bilo jednom u maju" gostuje u CNP-u

"Bilo jednom u maju", predstava Nikšićkog pozorišta koju je po tekstu Žolta Požgaja adaptirao i režirao Goran Bulajić, biće sjutra izvedena na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta od 20 časova.
Nikšićko pozorište sa "Bilo jednom u maju" gostuje u CNP-u
Portal AnalitikaIzvor

Uloge tumače: Kristina Stevović, Gordana Mićunović, Miloš Pejović, Stevan Radusinović, Jovan Krivokapić, Nikola Vasiljević, Boban Čvorović i Nebojša Vulanović.

Scenografiju je osmislila Anka Gardašević, kostime Jelena Đukanović, muziku grupa "Autogeni trening".

- "Bilo jednom u maju" savremenog mađarskog pisca i reditelja Žolta Požgaja je reprezent moderne fragmentarne dramaturgije i praizvedba ovog komada na južnoslovenskom jeziku. Univerzalna životna priča o ženi koja želi ljubav i porodicu, kroz izuzetnu montažu precizno napisanih i mogućih situacija, tipiziranih likova, gradacijom vode priču u globalnu scensku metaforu o otuđenju i "filozofiji slučaja". Riječ je o tzv. literarnom pozorištu koje hoće glumca i njegov artizam. Upravo na ovim premisama je zasnovan autorski teatarski proces u ovoj predstavi. Bez totalnog glumačkog angažmana u svim nijansama, "krupnim planovima" od smijeha do suza, ova predstava je skoro nemoguća - siže je ovog komada.

Portal Analitika