Scena

"Dogvil" u Nikšiću, Podgorici i Tivtu

Muzička predstava "Dogvil" nastala u produkciji "Mikser House"-a iz Beograda, ovih dana gostuje na više crnogorskih scena
"Dogvil" u Nikšiću, Podgorici i Tivtu
Portal AnalitikaIzvor

Komad koji je po istoimenom filmu i tekstu Larsa fon Trira, režirao Kokan Mladenović, biće večeras igran u Nikšićkom pozorištu od 20 časova. Za sjutra je najavljen izvođenje u Velikoj sali podgoričkog KIC-a "Budo Tomović" od 20 časova, a dan kasnije i u Centru za kulturu u Tivtu, u istom terminu.

Sve muške likove tumači Branislav Trifunović, a Grejs i ostale ženske likove igraju Milica Majstorović i Tamara Aleksić. Muziku uživo izvodi grupa "Vroom" koju čine: Andrijana Belović (glas i klavijature), Jamal Al Kiswani (saksofoni, flauta, gitara, klavijature) i Marko Grubić (bas, gitara, klavijature, lupovi).

- Autore pozorišne predstave "Dogvil" najviše je zanimala specifična psihologija izolacije koja dugoročno ostavlja posljedice na psihu svakog pojedinca u izolovanoj zajednici. Jesmo li se, decenijama izolovani od normalnog života, nakon ratova, sankcija i zabluda pretvorili u stanovnike Dogvila? Treba li nam pomoći, ili nas se plašiti? Jesmo li u stanju da ikada više budemo dio normalnog svijeta? Postoji li, uopšte, taj "veliki svijet", ili se on, poput nas, pretvorio u jedan globalni Dogvil? Gdje su međe između empatije, razumijevanja, moralnosti i nagonske samoodbrane od zla? Ova granična stanja društvenog ponašanja i individualne psihologije prati forma izvedbe, koja se upravo kreće tankom linijom između koncerta, pozorišne predstave i filma - navodi se u najavi ovog komada.

K.J.

Portal Analitika