Scena

"Lukrecija iliti Ždero" u Velikoj sali podgoričkog KIC-a

Predstava Gradskog pozorišta "Lukrecija iliti Ždero" biće večeras igrana u Velikoj sali KIC-a "Budo Tomović" od 20 časova.
"Lukrecija iliti Ždero" u Velikoj sali podgoričkog KIC-a
Portal AnalitikaIzvor

Reditelj Jagoš Marković se ovom renesansno-baroknom predstavom nepoznatog kotorskog autora nakon 14 godina vratio režiranju za podgorički teatar. Kako ističu iz Gradskog pozorišta, priča je upotpunjena "dubokim skeniranjem ovdašnjeg mentaliteta koju je Jagoš Marković donio kao maštovitu i mediteranski obojenu pozorišnu postavku, stilizovanu i ekstatičnu u svojim traganjima".

- Komad "Lukrecija iliti Ždero" je od naše depredije, euforije, mentaliteta, viška života koji vodi u razularenost, a potom u smrt. Pa, opet ta ljubav koja vraća iz te smrti u život - zapisao je reditelj o ovom komadu.

Brojnu glumačku ekipu čine: Kristina Stevović, Emir Ćatović, Branimir Popović, Dubravka Drakić, Božidar Zuber, Mišo Obradović, Momčilo Otašević, Slaviša Grubiša, Simo Trebješanin, Jelena Simić, Julija Milačić i Maja Šarenac, a na sceni su još Radmila Božović, Smiljana Martinović, Filip Đuretić, Marko Radonjić, Danijela Vukadinović, Andrea Delibašić, Ivana Drakić, Sanja Vujović, Ana Babac, Jelena Vukčević, Slobodan Vukčević, Milovan Vuković, Ana Babac i Velimir Čukić.

Marković je za ovu komediju uradio dramatizaciju, osmislio scenu i izabrao muziku, a asistent mu je bio Velibor Milošević. Kostime je dizajnirala Bojana Nikitović, uz asistenciju Srđana Perića, lektorka je Dubravka Drakić, a izvršna producentkinja Ana Medigović.

Portal Analitika