Scena

"Ne igraj na Engleze" s novom postavom u Nikšićkom pozorištu

Predstava "Ne igraj na Engleze" Vladimira Đurđevića koju je režirao Zoran Rakočević biće večeras igrana na sceni Nikšićkog pozorišta od 20 časova, u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću.
"Ne igraj na Engleze" s novom postavom u Nikšićkom pozorištu
Portal AnalitikaIzvor

U novoj postavci igraju: Vule Marković, Pavle Popović i Omar Bajramspahić. Riječ je o ispitnoj predstavi studenata glume Fakulteta dramskih umjetnosti na Cetinju, u klasi prof. Branislava Mićunovića i asistenta doc. Branka Ilića.

- "Ne igraj na Engleze" je popularni dramski tekst beogradskog pisca Vladimira Đurđevića koji godinama plijeni pažnju publike širom jugoslovenskog prostora u raznim pozorišnim kućama. U pitanju je komedija koja dramsku zbilju drži u nemogućnosti trojice nekada najboljih drugova da se otrgnu pošasti kladionice. Njihovi životi su protraćeni, kladionica je od njih napravila ljude iskidane svojim niskim strastima, koji se međusobno varaju i podmeću. Komedija je na granici urbenesnog, pogotovo kad saznaju da su na isti dan odigrali isti tiket - navodi se u najavi ove predstave.

K.J.

Portal Analitika