Scena

"Gledaj me" u danilovgradskom Centru za kulturu

Film "Gledaj me" rediteljke Marije Perović biće sjutra prikazan danilovgradskom Centru za kulturu od 19 časova, a projekciju organizuje Preduzetnički klub "MonteŠtrik" Gimnazije "Petar I Petrović Njegoš".
"Gledaj me" u danilovgradskom Centru za kulturu
Portal AnalitikaIzvor

Scenario takođe potpisuje Marija Perović po motivima nagrađivane knjige "Dječak iz vode" Ksenije Popović.

Glavne uloge tumače Olga Pakalović, Mijo Jurišić, Andrija Milošević, Branka Femić, Mladen Nelević, Dubravka Drakić, Branimir Popović i Voja Brajović.

Film je psihološki triler, koji za glavne teme ima porodično nasilje, mladalačko buntovništvo i ljubav. Dobitnik je nagrada za režiju u Aleksandriji, Bronzane mimoze za režiju na Filmskom festivalu u Herceg Novom, a bio je prikazan na više međunarodnih filmskih festivala. "Gledaj me" je najgledaniji film u 2009. godini u Crnoj Gori.

Marija Perović smatra se prvom ženom - filmskom i televizijskom rediteljkom u Crnoj Gori, a njen film prvijenac "Opet pakujemo majmune" iz 2004. godine bio je ujedno prvi film u crnogorskoj produkciji nakon 12 godina. Perović je i profesorica na katedri za Filmsku i televizijsku režiju na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju.

K.J.

Portal Analitika