Scena

Duo Bulatović - Nikčević priređuju koncert "The Best of Montenegro"

Gitaristički duo koji čine Srđan Bulatović i Darko Nikčević održaće večeras koncert "The Best of Montenegro" na sceni Nikšićkog pozorišta od 20 časova, u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću.
Duo Bulatović - Nikčević priređuju koncert "The Best of Montenegro"
Portal AnalitikaIzvor

U saradnji sa desetočlanim kamernim orkestrom kojim rukovodi renomirani violinista mr Vili Ferdinandi, duo će izvesti 14 autorskih kompozicija inspirisanih tradicionalnom muzikom Crne Gore. Na repertoaru su "Poljem se vija", "Još ne sviće", "Vrsuta", "Čobanine, lijepa đevojko", "Oj, đevojko", "Vrela voda na valove", "Pod gorom", "Vita jela", "Fistanlija", "Ruža", "Poskoči", "Dunja", "Livada" i "Igra".

Srđan Bulatović i Darko Nikčević prisutni su na sceni duže od dvije decenije. Ranije su izvodili klasičnu, filmsku i flamenko muziku različitih autora, a posljednjih godina publici u zemlji i inostranstvu predstavljaju se svojim ostvarenjima.

- Njihove kompozicije oslanjaju se na tri tačke: Mediteran, Orijent i Balkan. Dakle, u njima možete osjetiti ljepotu mediteranskog zvuka, misticizam Orijenta i nepravilne ritmove Balkana. Ova djela inspirisana su tradicionalnom muzikom Crne Gore, a u nekima od njih osjeća se uticaj muzičkih pravaca u kojima je gitara bila i ostala dominantan instrument, kao što su rok, flamenko i finger picking stil. Ono što je konstantno prisutno u njihovim djelima jeste da i dalje govore jezikom klasične i flamenko gitare - navodi se u najavi ovog koncerta.

K.J.

Portal Analitika